Eläinlääkärit

Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Riikka Rusanen

Riikka on valmistui eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2005 ja hevossairauksien erikoiseläinlääkäriksi vuonna 2015. Hän on työskennellyt Yliopistollisessa hevossairaalassa, Hyvinkään hevossairaalassa (nyk. Evidensia hevossairaala) ja yksityisenä hevospraktikkona.

Riikka hoitaa kaikenlaisia hevospotilaita mutta erityisen kiinnostunut hän on hevosten sisätaudeista, kuten maha- ja hengitystieongelmista. Akuuttien hätätapausten hoito on tuttua, sillä hevospäivystys on ollut iso osa hänen aiempaa työnkuvaansa.

Riikka työskentelee Savon eläinsairaalassa klinikkaeläinlääkärinä joka toinen viikko. Hän toimii myös Savon eläinsairaala Oy:n toimitusjohtajana.

Erikoistuva eläinlääkäri Mirjami Miettinen

Mirjami valmistui eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2015 ja hän suorittaa parhaillaan hevossairauksien erikoistumisopintoja. Mirjami on työskennellyt Oulussa, Sipoossa ja Kuopion/Siilinjärven alueella kunnaneläinlääkärinä. Kokemusta on kertynyt akuuttitapausten hoidosta ja peruspraktiikasta.

Mirjamin erityinen mielenkiinnon kohde on hevosten hammashoito ja kuolainten sovitus, johon liittyen hän on tehnyt kliinistä tutkimusta. Monipuolisen hevospraktiikan lisäksi erityiskiinnostuksen kohteena ovat tammapraktiikka, varsojen sairaudet ja hevosten ihosairaudet.

Mirjamilla on kaksi omaa harrastehevosta, suomenhevosruuna ja welsh mountain -poni, sekä kaksi yhteistä eläkehevosta siskonsa kanssa.

Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Timo Paananen

Timo tarjoaa kirurgisia palveluja Savon Eläinsairaalan tiloissa. Hän on tehnyt pitkän työuran Helsingin yliopistollisessa hevossairaalassa. Lisäksi hän on työskennellyt useilla suomalaisilla hevosklinikoilla. Timon erityisosaamista ovat kirurgia, ortopedia ja juoksumattotutkimukset. Timon erikoisalaa on myös hevosten kurkunpään ongelmien korjausleikkaukset laserilla.

Eläinlääkäri Maria Aromaa

Maria valmistui eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2016. Hän on tehnyt kunnaneläinlääkärin töitä Varsinais-Suomessa kunnes kiinnostus hevosiin sai hakeutumaan hevospraktiikkaan. Marian erityinen mielenkiinnon kohde on hevosten sisäloistartunnat ja niiden ehkäisy, jotka olivat myös hänen lisensiaatin tutkielmansa aiheena. Maria tekeekin mielellään mm. yksilöllisiä loishäätösuunnitelmia ja selvittelee loisongelmia talleilla. Vapaa-aikaansa hän viettää perheensä suomenhevosten parissa.

EläintenhoitajA

Jutta Mäntynen

Jutta on työskennellyt aiemmin Yliopistollisessa hevossairaalassa klinikkaeläintenhoitajana. Nykyisin vapaa-aika kuluu sekarotuisten koirien Vimman ja Válan, maatiaiskissa Tsunamin sekä issikkaruunan Blaengurin parissa.

Fysioterapeutti

Raahaa kuva tähän

Minna Harmoinen

Klinikan tiloissa palveluja tarjoaa myös eläinfysioterapeutti Minna Harmoinen. Minnan tavoitat iltaisin omasta numerosta.