Eläinlääkärit

Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Riikka Rusanen

Riikka on valmistui eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2005 ja hevossairauksien erikoiseläinlääkäriksi vuonna 2015. Hän on työskennellyt Yliopistollisessa hevossairaalassa, Hyvinkään hevossairaalassa (nyk. Evidensia hevossairaala) ja yksityisenä hevospraktikkona.

Riikka hoitaa kaikenlaisia hevospotilaita mutta on erityisen kiinnostunut hevosten sisätaudeista, kuten maha- ja hengitystieongelmista. Akuuttien hätätapausten, kuten ähkyjen ja haavojen hoito on tuttua, sillä hevospäivystys on ollut iso osa hänen aiempaa työnkuvaansa.

Riikka työskentelee Savon eläinsairaalassa klinikkaeläinlääkärinä joka toinen viikko. Hän toimii myös Savon eläinsairaala Oy:n toimitusjohtajana.

Erikoistuva eläinlääkäri Mirjami Miettinen

Mirjami valmistui eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2015 ja hän suorittaa parhaillaan hevossairauksien erikoistumisopintoja. Mirjami on työskennellyt Oulussa, Sipoossa ja Kuopion/Siilinjärven alueella kunnaneläinlääkärinä. Osana erikoistumisopintoja hän työskentelee myös Oulun hevosklinikalla.

Mirjami on kiinnostunut kaikesta hevospraktiikasta. Erityinen mielenkiinnon kohde on hevosten hammashoito ja kuolainten sovitus, johon liittyen hän on tehnyt kliinistä tutkimusta. Mirjami myös luennoi paljon hevosten suun terveydestä ja kuolainsovituksesta.

Mirjamilla on kaksi omaa harrastehevosta, suomenhevosruuna ja welsh mountain -poni, sekä kaksi yhteistä eläkehevosta siskonsa kanssa.

Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Timo Paananen

Timo tarjoaa kirurgisia palveluja Savon Eläinsairaalan tiloissa. Hän on tehnyt pitkän työuran Helsingin yliopistollisessa hevossairaalassa. Lisäksi hän on työskennellyt useilla suomalaisilla hevosklinikoilla. Timon erityisosaamista ovat kirurgia, ortopedia ja juoksumattotutkimukset. Timon erikoisalaa on myös hevosten kurkunpään ongelmien korjausleikkaukset laserilla.

Eläinlääkäri Oona Uunila

Oonan erityisen mielenkiinnon kohteena on hevosten urheilulääketiede eli käytännössä ontumat ja ennaltaehkäisevä hevosen kokonaisvaltainen huolto ja harjoittelu. Oona on tehnyt eläinlääketieteen lisensiaatin lopputyönsä hevosen kesäihottumasta ja mielenkiinnon kohteena ovat myös muiden lajien iho-ongelmat. Oona hoitaa mielellään myös pieneläimiä ja erityisesti niiden hammasongelmia aina porausta vaativiin toimenpiteisiin asti. Lemmikkien pienet kirurgiset toimenpiteet hoituvat myös. Oonan hevoshistoriaan kuuluu kilpailua kansallisella tasolla esteratsastuksessa.

EläintenhoitajA

Jutta Mäntynen

Jutta on työskennellyt aiemmin Yliopistollisessa hevossairaalassa klinikkaeläintenhoitajana. Nykyisin vapaa-aika kuluu sekarotuisten koirien Vimman ja Válan, maatiaiskissa Tsunamin sekä issikkaruuna Karrin parissa.

Fysioterapeutti

Raahaa kuva tähän

Minna Harmoinen

Klinikan tiloissa palveluja tarjoaa myös eläinfysioterapeutti Minna Harmoinen. Minnan tavoitat iltaisin omasta numerosta.