4 great vinkkejä pitää hevonen terve ja onnellinen

Hevoset ovat monimutkaisempia verrattuna muihin eläimiin. Sen lisäksi heidän tarpeensa ovat tarkempia ja niistä huolehtiminen on monimutkaisempaa. Tietäen, mikä on paras hevosellesi, voi parantaa heidän terveyttään ja onnellisuuttaan yhdessä. Lue tämä Savo -eläinsairaalan laatima luettelo, joka auttaa sinua pitämään hevosesi terveenä ja onnellisena:

 1. Pääsy laitumelle

Hyvä ympäristö hevosellesi on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka pitävät hevoset terveinä ja onnellisina. Tämä sisältää heille ihanteellisen luonnollisen ruokavalion, joka koostuu paljon laadukkaasta heinästä, ruohosta ja puhtaasta vedestä. Älä myöskään anna hevosesi elää elämäänsä tallissaan. Anna heidän nauttia hyvistä laitumista, jos ei joka päivä, niin joka toinen päivä.

 1. Salli liikkuminen

Hevosen päästäminen ulos tallistaan ​​on hyvä harjoitusmuoto, joka myös stimuloi endorfiinien vapautumista, mikä tekee heistä onnellisempia ja aktiivisempia. Lyhyesti sanottuna heidän liikkumisensa hyödyttää paitsi fyysistä terveyttään myös henkistä ja emotionaalista hyvinvointiaan.

 1. Kumppanuus 

Hevosen eristäminen pitää huolta heidän henkisestä ja emotionaalisesta terveydestään, koska hevoset ovat laumaeläimiä, jotka tarvitsevat vaistomaisesti seuraa. Jos pidät hevosesi navetassa, on hyvä lisätä vuohi, aasi tai jopa kana, ellei toinen hevonen, jotta he eivät jää yksin. Näin hevoset saavat sosiaalisia taitoja, jotka voivat auttaa heitä hankkimaan sopivan käyttäytymisen, jonka he voivat oppia kumppaneiltaan.

 1. Hoito

Hoito on välttämätöntä hevosille, ja siihen kuuluu hampaiden, vartalon ja kavioiden puhdistaminen. Seuraavassa on perustyökaluja, joita voit käyttää hevosten:

 • hoitamiseenCurry -kampa – Joko metallista tai kumista valmistettu ja yleensä irrotettava kova ja itsepäinen muta ja lika hevosen hiuksista.
 • Dandy -harja – Kutsutaan myös mutaharjaksi; käytetään raskaan lian ja mudan poistamiseen hevosen kehon, kaulan, harjan, jalkojen ja hännän ympäriltä; Älä käytä tätä harjaa pään ja korvien puhdistamiseen, koska se on jäykkä ja voi vahingoittaa hevosta.
 • Pieni harja – Yleensä käytetään kasvojen ja korvien ympärillä, koska se on hienompi kuin dandy -harja. Käytä tätä lian ja mudan poistamiseen hevosesi herkiltä alueilta.
 • Harjakampa – Leveähampainen kampa, joka on joko muovia tai metallia ja jota käytetään karvan irrottamiseen hännästä ja harjasta.
 • Hoitoaine – Käytetään hevosen kasvojen ja korvien puhdistamiseen.
 • Vartaloharja – muistuttaa kuorinta ja tiedetään olevan viimeistelyharja, jota käytetään hevosen hiusten kiillottamiseen ja tasoitukseen puhdistuksen jälkeen.
 • Kavionpoiminta – Käytetään mutaa, likaa ja muita roskia raaputtamaan hevosen kavioon.
 • Hampaat kelluvat – Hoito suoritetaan yleensä vähintään kerran vuodessa hevosen hampaiden terävien reunojen poistamiseksi. Tämän tekee parhaiten hevoseläinlääkäri tai koulutettu asiantuntija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa