Ruokavalion vinkit ja ohjeet hevosten terveyden ylläpitämiseksi

Ruokavalion vinkit ja ohjeet hevosten terveydentilaksi

Opi tuntemaan kuinka voit parantaa hevosen ruokavaliota näillä Savon eläinsairaalan vinkeillä! Selaa verkkosivustoa saadaksesi lisätietoja hevosten hoidosta ja hoidosta, jotta kumppanisi pysyvät terveinä ja mukavina. 

Runsaasti karkearehua

Hevosten ruoansulatuskanava on rakennettu karkearehuksi. Nämä ovat kuituisia ja sulamattomia materiaaleja, joita on läsnä useimmissa vihanneksissa, ruohoisissa varret ja heinässä. Monilla eläimillä ei voi olla tällaista ruokavaliota, mutta hevoset on suunniteltu saamaan mahdollisimman paljon ravinteita näistä resursseista. 

Hevosen tulisi syödä vähintään kaksi prosenttia ruumiinpainosta karkearehuna terveyden ylläpitämiseksi. Vaikka jyvät ovat myös hevosten ravinnelähteitä, mikään ei voi verrata siihen, mitä he saavat karkearehusta. 

Jäljitä heidän luonnollista ruokavaliotaan luonnossa pitämällä jatkuvasti rehua. He voivat napata heinää tallissaan niin, että ruoansulatuskanavassa liikkuu jatkuvasti karkearehua. 

Vilja tulisi suunnitella ja pitää pieninä määrinä.

Hevoset tarvitsevat ravinteita varten jyviä, mutta liikaa sitä voi aiheuttaa ruoansulatushäiriöitä. Heidän ruoansulatuskanavansa eivät ole hyviä sulattamaan kompakteja ruokia, minkä vuoksi kuitulähteet, kuten karkearehu, sopivat täydellisesti heille. Monille talonmiehille on kuitenkin kätevää ruokkia hevosten jyviä, erityisesti kiireisinä päivinä. 

Harkitse, että jokaisella hevosella on erilaiset tarpeet. Se, mitä yksi hevonen tarvitsee, voi vaihdella toisesta, ja sen pitäisi painaa sen viljan määrää, jonka aiot ruokkia heille. 

Varmista, että aterioiden aikataulut ovat tasaiset koko päivän. On parempi ruokkia hevosia pieninä määrinä kaksi tai kolme kertaa päivässä. Voit myös sekoittaa sen heinään koko päivän. Varmista vain, että olet edelleen tiellä hevosen tarpeiden kanssa. 

Mittaa rehu tarkasti

Suuret majesteettiset hevoset saattavat vaikuttaa siltä, ​​että he voivat syödä mitä tahansa, mutta todellisuudessa heidän ruoansulatuskanavansa pystyy käsittelemään vain niin paljon. Sinun on mitattava heidän syötteensä tarkasti ja johdonmukaisesti heidän painostaan ​​ja toiminnastaan ​​riippuen. 

Aloita mittaamalla tavanomainen hevosrehu ja selvitä, kuinka paljon he tarvitsevat terveytensä ylläpitämiseksi. Keskimääräinen hevonen voi syödä jopa 15-20 kiloa heinää päivässä. Skaalata annoksia käyttäen ruokinta punnita tai kylpyhuone mittakaavassa joten voit olla päälle hevosen tarpeisiin. 

Älä ruoki ennen harjoittelua tai sen jälkeen

. Hevosen ruoansulatuskanava voi olla vaativa ruoan käsittelyssä. Hevosellesi ei ole suositeltavaa ruokkia mitään ennen harjoittelua tai sen jälkeen, koska täysi vatsa vie niin paljon tilaa vain ruoansulatukseen. Keuhkoilla ei ole tilaa laajentua harjoituksen aikana, mikä vaikeuttaa hevosen edes liikkumista. 

Odota aina kaksi tai kolme tuntia aterioiden jälkeen, ennen kuin harrastat hevosesi minkäänlaista rasittavaa toimintaa. Tämä voi välttää hevosen koliikkitaudit, jotka voivat vaarantaa sen terveyden. Anna lisäksi hevosesi jäähtyä harjoittelurutiinin jälkeen, ennen kuin syötät sitä annoksillasi. Tämä auttaa hevosesi olemaan mukavampaa ja rennompaa, mikä voi auttaa välttämään ruoansulatushäiriöt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa